دانشگاه های مورد تایید وزارت علوم ترکیه

تمامی دانشگاه های مورد تایید وزارت علوم در ترکیه در سال تحصیلی 2025-2026 را می‌توانید از این صفحه مشاهده کرده و از طریق سایدبار آنها را فیلتر کنید.

مورد تایید
دانشگاه – تاییدیه.۱
نوع
دانشگاه – نوع
رنکینگ ملی
دانشگاه – رنکینگ ملی - slider
01000
رنکینگ جهانی
دانشگاه – رنکینگ جهانی - slider
0100
انتخاب رشته ها...
دانشگاه – رشته ها

No results found.

دانشگاه های مورد تایید وزارت علوم در ترکیه برای آن دسته از مهاجرانی که قصد بازگشت به ایران را دارند از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. ما باید بدانیم که فارغ‌التحصیلی از کدام دانشگاه ترکیه توسط وزارت علوم ایران تایید می‌شود، وگرنه مشغول شدن به کار با مدرک دانشگاه غیر تایید در صورت بازگشت به ایران دشوار خواهد بود.
حال بیایید ببینیم که چند دانشگاه در ترکیه مورد تایید وزارت علوم هستند؟ رقابت برای ورود به دانشگاه‌های مورد تایید وزارت علوم در ترکیه چه قدر است؟ چه وضعیتی از لحاظ علمی دارند و چگونه تایید می‌شوند؟ و از همه مهم‌تر، این مسئله چه قدر اهمیت دارد؟ همراه یونی لند باشید.

لیست دانشگاه های مورد تایید وزارت علوم در ترکیه؛ 18 مورد در 2025-2026

وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ایران هر سال لیستی از دانشگاه های مورد تایید خارج از کشور خود را در صفحه‌ای از سایت خود ارائه می‌کند. این وزارت خانه در این بررسی عمیق، تمام ویژگی‌های عمومی، آموزشی، پژوهشی، فناوری، اداری، مالی و رفاهی دانشگاه‌ها و دانشکده‌های آن را بررسی کرده و لیست دانشگاه های مورد تایید محدود خود را در سه دسته الف (ممتاز)، ب (خوب) و ج (متوسط) منتشر می‌کند.
این لیست امسال محدودتر هم شده و تنها در 18 مورد خلاصه می‌شود.این یعنی شما حق انتخاب چندانی ندارید و می‌بایست برای ورود به این دانشگاه‌ها، به‌سختی با دیگران رقابت کنید. در ادامه می‌توانید تمامی دانشگاه های مورد تایید وزارت علوم در ترکیه در سال تحصیلی 2025-20256 را در لیست زیر مشاهده کنید:

گروه الف (ممتاز):

  • دانشگاه حاجت تپه (Hacettepe University)

گروه ب (خوب):

  • دانشگاه بیلکنت (Bilkent University)
  • دانشگاه بغازیچی (Bogazici University)
  • دانشگاه فنی استانبول (Istanbul Technical University)
  • دانشگاه استانبول (Istanbul University)
  • دانشگاه کوچ (Koc University)
  • دانشگاه فنی خاورمیانه (Middle East Technical University)
  • دانشگاه سابانجی (Sabanci University)

گروه ج (متوسط):

  • دانشگاه آنکارا (Ankara University)
  • دانشگاه باهچه شهیر (Bahçeşehir University)
  • دانشگاه چوکوروا (Cukurova University)
  • دانشگاه دوکوز ایلول (Dokuz Eylül University)
  • دانشگاه اژه (Ege University)
  • دانشگاه قاضی (Gazi University)
  • دانشگاه جراح پاشا (Cerrahpaşa University)
  • دانشگاه مارمارا (Marmara University)
  • دانشگاه اوزیگین (Ozyegin University)
  • دانشگاه فنی ییلدیز (Yildiz Technical University)

وضعیت دانشگاه های مورد تایید وزارت علوم در ترکیه؛ بهترین دانشگاه‌های کشور

اگر کمی با دانشگاه‌های ترکیه آشنا باشید حتما متوجه شده‌اید که مواردی که در لیست دانشگاه های مورد تایید وزارت علوم در ترکیه بالا آورده‌ایم همگی جز تاپ‌ترین مراکز تحصیلی این کشور هستند. این یعنی حتی اگر برای بازگشت به ایران هم قصدی ندارید، می‌توانید با نگاه کردن به این لیست فوق ، مخصوصا موارد الف و بعد ب مطمئن شوید که در بهترین دانشگاه‌های ترکیه تحصیل می‌کنید. حتی دانشگاه های گروه ج نیز، متوسط در بین بهترین‌ها هستند.
البته این را هم در نظر داشته باشید که دانشگاه معتبر و معروف نیز هزینه‌های خاص خود را دارند. یعنی در ازای امکانات عالی‌ای که به شما ارائه می‌دهند، مشمول هزینه‌های نسبتا سنگین‌تر هم می‌شوند. پس موضوع هزینه را هم مد نظر داشته باشید.

اهمیت مدرک دانشگاه های مورد تایید وزارت علوم در ترکیه؛ آیا به آن نیاز دارید؟

ببینید اگر پس از فارغ‌التحصیلی، قصد ماندن در ترکیه یا مهاجرت به کشوری دیگر را دارید، که نیازی به تایید بودن دانشگاه‌تان نیست اما اگر قصد بازگشت به کشور و مشغول شدن به کار با مدرک دانشگاه را دارید، باید به دنبال معادل سازی باشید. اینجاست که تایید بودن دانشگاه اهمیت دارد مگر اینکه از رشته‌هایی مثل مهندسی کامپیوتر فارغ التحصیل شده باشید و احتمالا نیاز به مدرک نداشته باشید. حواستان باشد که اگر در حوزه پزشکی فعالیت می‌کنید باید به سراغ دانشگاه های مورد تایید وزارت بهداشت در ترکیه بروید نه وزارت علوم. اما اگر به طور مثال عنوان وکیل در ایران مشغول به کار شویم که نیازمند مدرک است، اوضاع فرق می‌کند.
نکته دیگر برای متقاضیان دانشگاه های مورد تایید وزارت علوم در ترکیه، تحصیل در رشته‌هایی است که دانشجویان مهاجر پس از اتمام دوره تحصیل اجازه فعالیت در آن رشته را ندارند. برای مثال کشور ترکیه به فارغ‌الحتصیلان رشته حقوق مجوز کار در این کشور را نمی‌دهند. بنابراین شما باید تحصیل در دانشگاهی را انتخاب کنید که مورد تایید وزارت علوم باشد و پس از آن بتوانید برای ورود به بازار کار، به ایران برگردید.

فارغ‌التحصیلی از دانشگاه های غیر تایید وزارت علوم؛ پایان کار در ایران؟

نه این پایان کار نیست! همانطور که پیشتر نیز گفتیم اولا اینکه ممکن است که به واسطه شغل‌تان به مدرک دانشگاه نیاز نداشته باشید و دوما اگر هم به معادل سازی مدرک دانشگاه‌های غیر تایید نیازی داشته باشید هم باز راه‌هایی وجود دارد که ممکن است بتوانید مشکل خود را حل کنید. به طور مثال یکی از این راه‌ها، انجام تکمیلات تحصیلی در ایران است! یا اینکه اگر از قبل مجوز کار در کشوری دیگر داشته باشید هم احتمالا به مشکلی برنمی‌خورید. اگرچه که آزمون‌های بین‌المللی نیز جهت معادل سازی وجود دارد. جهت مطمئن شدن و کسب اطلاع جزئی‌تر در این باره بهتر است با کارشناسان ما در یونی لند تماس حاصل فرمایید.

پذیرش در همه دانشگاه‌ها چه تایید علوم و چه غیر تایید با یونی لند

آن‌هایی که به ترکیه مهاجرت تحصیلی می‌کنند می‌توانند اهداف مختلفی را در سر داشته باشند. برخی می‌خواهند اقامت ترکیه را بگیرند و در همان‌جا به کار و زندگی‌شان ادامه دهند. برخی ولی هدف اصلی‌شان این است پس از اتمام دوره تحصیلات، به کشور خود بازگردند. این دسته از افراد، بهتر است به دانشگاه های مورد تایید وزارت علوم در ترکیه بروند. به هرحال فارغ از نوع دانشگاهی که مد نظر دارید، جهت اخذ پذیرش، مشاوره رایگان و هرگونه خدمت در حوزه مهاجرت تحصیلی به ترکیه، کافی است با ما تماس بگیرید. یونی همیشه آماده راهنمایی و کمک به شماست.